Gaminimo eiga

Morengo paruošimas:

Į dubenėlį su kiaušinių baltymais įdėkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Palaipsniui dėkite cukrų, actą ir vanilę. Masę plakite iki standžių putų. Orkaitę įkaitinkite iki 130 laipsnių karščio. Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir ant jo formuokite norimo dydžio morengus. Orkaitėje kepkite 50 minučių. Iškeptų morengų iškart netraukite iš orkaitės, bet pravėrę orkaites dureles, leiskite jiems gerai atvėsti.

Viršutinio deserto sluoksnio paruošimas:

Gerai išplakite grietinėlę su cukrumi. Plaktą grietinėlę uždėkite ant atvėsinto morengo viršaus. Braškes ir avietes supjaustykite norimo dydžio griežinėliais ir uždėkite ant plaktos grietinėlės. Pasifloro vaisių perpjaukite per pusę ir jo minkštimu apšlakstykite desertą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu
Reikia pasistengti
2 val.

Ananasinis tortas su sviestiniu kremu

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Morkų tortas Velykoms

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais