Ingredientai

Miltai 450 g
Pienas 140 g
Mielės 25 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Cukrus 2 šaukšteliai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Sviestas 300 g
Varškė 300 g
Cukrus 4 šaukštai
Aguonos 4 šaukštai
Razinos 2 saujos
Cukraus pudra 3 šaukštai
Grietinėlė 100 ml
Sviestas 30 g
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pusvalandžiui, kad išmirktų.

Nusunkite ir padalinkite į tris dalis.

Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite pusvalandžiui, kad išmirktų.

Nusunkite, sumaišykite su cukraus pudra, grietinėle, varške ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

Į šiltą pieną suberkite vanilinį cukrų, cukrų ir mieles.

Išmaišykite ir palikite stovėti, kol ims putoti.

Į miltus supilkite pieną, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Tešlą minkykite, kol ims žvilgėti.

Aptepkite aliejumi ir palikite porai valandų, kol pakils.

Tešlą vėl gerai išminkykite, padalinkite į 5 dalis, aptepkite aliejumi ir palikite dar valandai, kad pakiltų.

Vieną dalį trumpai paminkykite ir plonai iškočiokite.

Patariama tešlą dar ir „ištampyti“: vieną tešlos galą uždėkite ant dilbio, kitą nuleiskite nuo stalo, kad tešla temptųsi nuo savo svorio.

Viską reikia daryti labai atsargiai, kad nesuplyštų.

„Ištampytos“ tešlos lakštą klokite ant stalo ir aptepkite penktadaliu minkšto sviesto.

Pabarstykite šaukštu cukraus.

Antrą tešlos gabalą paruoškite kaip pirmąjį ir užklokite ant pirmo.

Aptepkite sviestu, pabarstykite cukrumi ir išmirkytomis razinomis.

Trečią ir ketvirtą tešlos gabalą paruoškite kaip antrą, aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi, razinomis.

Penktą tešlos gabalą „ištampykite“, užklokite ant ketvirto, aptepkite sviestu ir varškės mase (vieną kraštą, kuris susukus į ritinį bus kraštinis aguonų mase netepkite, palikite 3-4 cm tarpą).

Visus penkis lakštus susukite į ritinį (sukti pradėkite nuo ilgesnės kraštinės link kitos ilgesnės kraštinės).

Ritinio galus užspauskite, sujungimo juostą užlyginkite ir susukite į apskritimą. Aptepkite viršų ir šonus išlydytu sviestu. Apiberkite aguonomis.

Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą gilesnę kepimo skardą.

10 minučių kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 60-65 minutes (porą kartų pyragą ištraukite ir apliekite išbėgusiu sviestu).

Iškepusį pyragą palikite atvėsti skardoje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas