Ingredientai
Žuvis
400
g
Majonezas
2
šaukštai
Krapai
žiupsnelis
Laimo vaisių sultys
šaukštas
Juodieji malti pipirai
žiupsnelis
Druska
žiupsnelis
Malti džiūvėsėliai
1
stiklinė
Lapinės salotos
2
saujos
Morkos
1
vnt.
Ridikėliai
5
vnt.
Žaliosios alyvuogės
8
vnt.
Garstyčios
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
2
šaukštai
Balzaminis actas
1
šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Žuvis supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais, krapais, pašlakstykite citrinų sultimis, negausiai patepkite majonezu ir marinuokite apie 20 min. Tada kiekvieną gabaliuką pavoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į folija išklotą skardą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Kol žuvų gabalėliai keps, suplėšykite salotų lapus, sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais ir sutarkuota morka. Sudėkite į lėkštę. Alyvuoges perpjaukite į dvi ar tris dalis. Padažui skirtus komponentus labai gerai suplakite. Ant salotų sudėkite iškepusius žuvų gabaliukus, apšlakstykite padažu ir užberkite alyvuoges.
Atsiliepimai