Porcijos: 2

„Šilkiniai kukuliai – tai mano mamos suvalkietės receptas. Atsimenu jį dar nuo vaikystės. Tada krakmolo nebuvo galima nusipirkti, tad mama jį ruošdavo iš tarkuotų bulvių: nuspaudusi tarkius gerai perplaudavo nusistovėjusį krakmolą – per kelis vandenius, išdžiovindavo ir turėdavo krakmolo“, – štai tokiais prisiminimais dalijasi skaitytoja Gema ir kviečia visus išbandyti šilkinius kukulius, kurie feisbuke sulaukė itin didelio susidomėjimo.

Gaminimo eiga

  • Iš varškės, kiaušinio, miltų, krakmolo ir žiupsnelio druskos užmaišo tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.

  • Į užvirusį vandenį deda putpelės kiaušinio dydžio rutuliukus.

  • Kai iškyla į paviršių, paverda 5–8 minutes. Išgriebia ir patiekia.

Skaitytojai komentuodami rekomendavo krakmolo dėti ir į verdantį vandenį, tačiau Gema pabrėžė verdanti šilkinius kukulius tik vandenyje.