„Šilkiniai kukuliai – tai mano mamos suvalkietės receptas. Atsimenu jį dar nuo vaikystės. Tada krakmolo nebuvo galima nusipirkti, tad mama jį ruošdavo iš tarkuotų bulvių: nuspaudusi tarkius gerai perplaudavo nusistovėjusį krakmolą – per kelis vandenius, išdžiovindavo ir turėdavo krakmolo“, – štai tokiais prisiminimais dalijasi skaitytoja Gema ir kviečia visus išbandyti šilkinius kukulius, kurie feisbuke sulaukė itin didelio susidomėjimo.
Gaminimo eiga
Iš varškės, kiaušinio, miltų, krakmolo ir žiupsnelio druskos užmaišo tešlą. Ji turi nelipti prie rankų.
Į užvirusį vandenį deda putpelės kiaušinio dydžio rutuliukus.
Kai iškyla į paviršių, paverda 5–8 minutes. Išgriebia ir patiekia.
Skaitytojai komentuodami rekomendavo krakmolo dėti ir į verdantį vandenį, tačiau Gema pabrėžė verdanti šilkinius kukulius tik vandenyje.