Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite piršto storio riekelėmis, pašlakstykite aliejumi ir pagardinkite kmynais. Šaukite į 170 laipsnių orkaitę kartu su nuplautais, neluptais burokėliais maždaug 20 minučių.
2. Kai burokėliai atvės, juos nulupkite. Kepti burokėliai turėtų likti traškūs, tad neišsigąskite, jeigu bus kietoki. Supjaustytus burokėlius sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su šaukšteliu medaus, šviežiai spaustomis citrinos sultimis, garstyčiomis, druska, pipirais ir susmulkinkite, bet ne iki vientisos konsistencijos. Turėtų išeiti ne košė, o burokėlių gabalėliai.
3. Ant iškepusių bulvių riekelių klokite smulkintų burokėlių masę, ant viršaus uždėkite silkės gabaliuką, o į joje įpjautą „kišenėlę“ įdėkite smulkintą kalendrą (ar kitus mėgstamus žalumynus).
Receptu dalijasi „Maxima“