Ingredientai
nuvalytų burokėlių
300
g
alyvuogių aliejaus
šlakelis
obuolių acto
1
v. š.
džiovintų krapų
žiupsnelis
auksaspalvio sirupo
1
v. š.
didelio rūgštaus obuolio
1
vnt.
mažo mėlynojo svogūno
1
vnt.
silkės filė
200
g
majonezo
150
g
granatų sėklų
0.5
saujos
druskos
žiupsnelis
Ar bandėte gaminti silkę su burokėliais? Alfas siūlo šį receptą ir žada: bus tikrai gardu! Labai tinka silkės ir buroklėlių salotas paskaninti apelsinų ar citrinos žievele.
Gaminimo eiga
1. Burokėlius supjaustykite kubeliais, sudėkite ant skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, obuolių actu, auksaspalviu sirupu, apibarstykite druska, džiovintais krapais.
2. Dėkite į garinę orkaitę, nustatykite 50 % garų režimą ir kepkite apie 30 min.
3. Atvėsintus burokėlius sumaišykite su kubeliais pjaustytais obuoliais, svogūnu ir silke. Pagardinkite majonezu ir granatų sėklomis.
4. Silkės ir burokėlių salotas patiekite su duona.
PATARIMAI:
1. Labai tinka salotas paskaninti apelsinų ar citrinos žievele.
2. Rinkitės saldžiarūgščius obuolius, jei jų žievelė plona, lupti nebūtina.
Atsiliepimai