Ingredientai
Silkių filė
5 vnt.
Obuolių
6 vnt.
Krienai
0.5 stiklinė
Cukraus
1 šaukštas
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Silkes išmirkykite, išdarinėkite, išimkite kaulus, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir 2-3 valandoms užmerkite į parūgštintą vandenį.
2. Obuolius nulupkite, sutarkuokite burokine tarka ir apšlakstykite citrinų sultimis.
3. Nuskustas morkas ir nuluptus svogūnus taip pat sutarkuokite.
4. Krienus, obuolius, morkas, svogūnus ir cukrų sumaišykite.
5. Silkių gabaliukus sudėkite į lėkštę, ant viršaus tolygiai uždėkite padažo. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
6. Patiekite su karštomis, virtomis bulvėmis.