Nuostabus silkės su avokadu receptas, puikiai tinkantis šv. Kūčių vakarienei ar kitokia proga. Nes silkė su avokadu, persimonu ir skrebučiais – tobulo skonio. Pagaminsite per 15 min.

Gaminimo eiga

  • Kubeliais supjaustau 3-4 riekeles sumuštinių duonos.

  • Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių. Beriu pjaustytus duonos kubelius. Pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų, raudonėlio. Duonos kubelius sumaišau, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

  • Šaunu kepimo skardą į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę, kepsiu apie 5 min. – „viršus apačia“, be vėjelio.

  • Du mažus ar vieną didelį avokadą pjaunu pusiau, pašalinu kaulą ir supjaustau kubeliais. Avokado kubelius beriu į dubenį, kuriame gaminsiu silkės salotas. Avokadą pašlakstau citrinos sultimis – pilu maždaug 1 šaukštą.

  • Didesnį persimoną supjaustau kubeliais (odelės nulupti nereikia) ir verčiu prie avokado.

  • Silkės filė supjaustau kubeliais. Pjaustyta silkė keliauja prie avokado ir persimono.

  • Susmulkinu ryšulėlį krapų. Šiek tiek smulkintų krapų atidedu – apibarstysiu paruoštas salotas, o likusius krapus verčiu į bendrą dubenį. Beriu druskos, pipirų, pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

  • Gražiai apskrudusius duonos gabalėlius traukiu lauk iš orkaitės. Kai skrebučiai šiek tiek atvėsta, verčiu juos į būsimų salotų dubenį prie visų kitų pjaustytų skanumynų. Viską gerai sumaišau.

  • Paruoštas salotas apibarstau krapais ir sauja smulkintų lazdyno riešutų. Skonis – nuostabus!

  • Skanaus.

Receptu dalijasi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė