Ingredientai
Silkių filė
6
vnt.
Bulvės
5
vnt.
Burokėliai (marinuoti)
4
vnt.
Morkos
2
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Kiaušiniai
3
vnt.
Majonezas
3
v. š.
Krienai
1
v. š.
Druska
pagal skonį
Lauro lapai
2
vnt.
Kadagių uogos
4
vnt.
Kvapieji pipirai
3
vnt.
Silkę pataluose ruošia kiekviena šeimininkė ir šeimininkas ir kiekvienas receptą gali koreguoti savaip. Šis receptas, ko gero, yra arčiausiai klasikos. Iųsisaugokite šį silkės pataluose receptą – galbūt pravers ir ateityje.
Gaminimo eiga
1. Nuluptas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje su lauro lapais, kadagio uogomis ir pipirais. Atvėsusias smulkiai supjaustykite.
2. Kiaušinius išvirkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Morkas sutarkuokite ir apkepkite aliejuje su druska, pipirais ir smulkiai pjaustytu svogūnu.
4. Marinuotus burokėlius smulkiai supjaustykite.
5. Silkių filė smulkiai supjaustykite.
6. Majonezą sumaišykite su krienais.
7. Į torto formą nuimamais šonais arba stiklinį indą sudėkite silkę ir išlyginkite. Suberkite bulves ir išlyginkite švelniai suspaudžiant. Supilkite morkas ir išlyginkite švelniai paspaudžiant. Toliau taip pat sluoksniuokite burokėlius, kiaušinius ir ant viršaus užpilkite majonezo padažą.
8. Prieš tiekiant ant stalo, nuimkite torto formos kraštus.
Atsiliepimai