Ingredientai
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė kviečia išbandyti gardų receptą – silkę pataluose be bulvių. Ši silkė puikiai tiks šventiniam stalui – patikėkite, sako tinklaraštininkė, tikrai gardu. Pagamintą silkę pataluose be bulvių palaikykite šaldytuve porą valandų.
Gaminimo eiga
Silkių filė, agurkus supjausčiau nedideliais kubeliais.
Morkas, kiaušinius sutarkavau stambesne burokine trintuve, virtus ar keptus burokėlius – smulkesne burokine trintuve.
Produktai paruošti, beliko susluoksniuoti. Tam aš naudojau taures ar konditerinį žiedą, bet galite šią mišrainę patiekti bet kokiame inde.
Į taurės dugną sudėjau silkių filė gabaliukus, ant viršaus – morkas ir uždėjau majonezo.
Paskui sudėjau agurkus, kiaušinius ir vėl – majonezo.
Viršutinis sluoksnis – burokėlių.
Beliko indą su mišraine papuošti ir pastatyti į šaldytuvą nors porai valandų, kad skoniai tarpusavyje susidraugautų.
Skanaus.