Ingredientai

vidutinio dydžio bulvių 5 vnt.
alyvuogių aliejaus 2 v. š.
svogūno 1 vnt.
morkos 1 vnt.
poro 0.5 vnt.
sūdytos silkės filė 1 vnt.
majonezo 1 v. š.
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
fermentinio sūrio 100 g
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Bulves nuplaukite, keliose vietose subadykite jas šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 minučių, kol jos suminkštės.

2. Pasiruoškite silkės įdarą: svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir kepinkite, kol jie apskrus. Suberkite sutarkuotą morką, plonais griežinėliais supjaustytą porą ir dar keletą minučių kepinkite, kol daržovės suminkštės. Sumaišykite daržoves, nedideliais gabalėliais supjaustytą silkės filė ir šaukštą majonezo. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais.

3. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdami maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute ir įmaišykite į silkės įdarą. Paruoštu silkės įdaru pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas.

Receptu dalijasi Lidl.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai