Ingredientai
Mielės
25
g
Miltai
2.5
stiklinės
Vanduo
1
stiklinė
Druska
žiupsnelis
cukrus
žiupsnelis
Kiaušinis
1
vnt.
Vištienos filė
2
vnt.
Pomidorai
4
vnt.
Alyvuogės
30
vnt.
Kaparėliai
2
šaukštai
Mocarelos sūris
100
g
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Ne paslaptis, kad picos padas – pagrindinis šio patiekalo sėkmės garantas. Nesunku tikrą picos padą pagaminti namuose, prireiks tik šiek tiek kantrybės ir daug meilės. Italai giriasi, kad ja įdaryta kiekviena pica Italijoje. Picerija „Charlie Pizza“ siūlo gardžios picos receptą!
Gaminimo eiga
Mieles sutrupinkite į indą ir įpilkite 1 stiklinę šiek tiek pašildyto virinto vandens. Įberkite cukrų ir viską išmaišykite. Tuomet įmuškite kiaušinį, įberkite druską. Vėl išmaišykite. Laikas suberti miltus ir minkyti tol, kol pasidarys vienalytė tešla. Paruoštą tešlą šiltai užklokite ir palaikykite apie valandą. Tuomet plonai kočiokite norimo dydžio tešlos padą.
Plonai supjaustytą vištienos filė pakepinkite keptuvėje. Tuomet ant iškočioto picos pado paeiliui dėkite filė, griežinėliais pjaustytus pomidorus, alyvuoges be kauliukų ir nuplautus kaparius. Picą pabarstykite prieskoniais ir sutarkuotu sūriu.
Kepkite 20 min. karštoje orkaitėje.
Atsiliepimai