Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Druska žiupsnelis
Sviestas stiklinė
Kepimo milteliai šaukštelis
Vanduo šaukštas
Sviestas 2 šaukštai
Vanduo stiklinė
Krakmolas 1 šaukštas
Cinamonas 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Citrinų sultys 1 šaukštas
Moliūgai virti 1 stiklinė
Cukrus stiklinė
Pienas stiklinė
Citrinų sultys 2 šaukštai
Porcijos: 8


Moliūgas - išvaizdi ir skani daržovė. Dar mūsų senelės iš jo virdavo košes, sriubas, uogiens ir kepdavo pyragus. Vieną senovinį receptą siūlome pabandyti ir jums.

Gaminimo eiga

Iš nurodytų produktų padarykite tešlą, suformuokite 2 rutuliukus (vieną truputį didesnį) ir truputį juos suplokite. Suvyniokite į popierių ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Pyrago pagrindui: ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite didesnįjį rutuliuką, įdėkite į kepimo formą, suformuokite kraštelius. Kepkite 230 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

Obuoliniam įdarui:

Į keptuvę sudėkite rudąjį cukrų, vandenį, sviestą, krakmolą, cinamoną ir druską.

Maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.

Sudėkite obuolių skilteles ir pakepkite, kol suminkštės.

Nuimkite nuo ugnies, supilkite citrinų sultis. Gautą obuolių masę sudėkite ant pusiau apkepto apatinio pagrindo.

Moliūginiam įdarui:

Vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kiaušinį, smulkiai tarkuotą ir nukoštą moliūgą, cukrų, imbierą ir druską. Supilkite specialiai paruoštą pieną (pieną palaikykite šaldiklyje 12 val., kol susiformuos maži ledukai. Įpilkite 2 šaukštus citrinos sulčių. Išplakite.).

Gautą moliūgo masę atsargiai sudėkite ant obuolių.

Iš kito rutuliuko suformuokite keletą juostelių ir jas išdėstykite ant viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Patiekite su nesaldinta plakta grietinėle.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai