Ingredientai

Perlinės kruopos 1 stiklinė
Žirniai 0.5 stiklinės
Medus 2 šaukštai
Razinos 3 šaukštai
Džiovintos spanguolės 2 šaukštai
Lazdyno riešutai 3 šaukštai
Migdolai 2 šaukštai
Porcijos: 6
Kūčia - ritualinis Kūčių patiekalas, be kurio nebuvo įsivaizduojamas šventinis stalas nė vienuose namuose. Tikėta, kad grūdai ir žirniai simbolizuoja skalsius metus, gerą derlių, medus atneš gerą sveikatą, riešutai suteiks pilnatvę, o spanguolės apsaugos nuo priešų.

Gaminimo eiga

Perlines kruopas ir žirnius užmerkite ir palikite per naktį.

Aguonas užpilkite šiltu vandeniu ir palikite per naktį.

Kruopas ir žirnius virkite pasūdytame vandenyje apie 20-30 minučių.

Razinas ir džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu ir palikite pastovėti 20-30 minučių.

Kiek atvėsusias perlines kruopas sumaišykite su medumi, nukoštomis aguonomis, razinomis ir spanguolėmis.

Riešutus susmulkinkite ir įmaišykite į košę.

Patiekite po didelį šaukštą Kūčios įdedant į nedideles ledaines.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas