Gaminimo eiga

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC. Apie 15 min. kepti lazdyno riešutus, kol apskrus. Sudėti juos ant rankšluosčio ir nuvalyti luobeles, dėti į trintuvą ir sutrinti.

2. Su mikseriu išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Pridėti kiaušinius ir vanilinį cukrų, suplakti.

3. Kitame inde sumaišyti miltus, sutrintus lazdyno riešutus, cinamoną, druską ir citrinos žieveles. Sumaišyti su sviesto ir kiaušinių mase, dėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtų.

4. Pasiruošti dvejas širdelių formas – vieną didesnę, kitą mažesnę. Iškočioti tešlą, paimti didelę širdies formelę ir įspausti sausainius.

5. Paėmus pusę gautų sausainių, jų viduryje su mažesniąja formele išpjauti širdelės formas.

6. Ant „sveikų“ sausainių išdėlioti sausainius su viduryje išpjauta širdele. Viršutinio ir apatinio sausainukų kraštai turi sutapti.

7. Dėti į orkaitę ir kepti apie 8-10 min., kol lengvai apskrus.

8. Ištraukti sausainius, ant viršaus pabarstyti cukraus pudros, į išpjautą širdelės vietą įdėti po arbatinį šaukštelį aviečių uogienės, palikti šaldytuve, kad sukietėtų.

Skanaus!
MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai