Ingredientai

Malsena „SELF-RAISING“ miltai 250 g
Lazdyno riešutai 50 g
Sviestas 150 g
Rudasis cukrus 150 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Cinamonas 2 g
Druska žiupsnelis
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Aviečių uogienė 100 g
Cukraus pudra 5 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 ºC. Apie 15 min. kepti lazdyno riešutus, kol apskrus. Sudėti juos ant rankšluosčio ir nuvalyti luobelę, dėti į trintuvą ir sutrinti.

2. Su mikseriu išplakti sviestą ir cukrų iki purios masės. Pridėti kiaušinius ir vanilinį cukrų, suplakti.

3. Kitame inde sumaišyti miltus, sutrintus lazdyno riešutus, cinamoną, druską ir citrinos žieveles. Sumaišyti su sviesto ir kiaušinių mase, dėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad sukietėtų.

4. Pasiruošti dvejas širdelių formas – vieną didesnę, kitą mažesnę. Iškočioti tešlą, paimti didelę širdies formelę ir įspausti sausainius.

5. Paėmus pusę gautų sausainių, jų viduryje su mažesniąja formele išpjauti širdelės formas.

6. Ant „sveikų“ sausainių išdėlioti sausainius su viduryje išpjauta širdele. Viršutinio ir apatinio sausainukų kraštai turi sutapti.

7. Dėti į orkaitę ir kepti apie 8-10 min., kol lengvai apskrus.

8. Ištraukti sausainius, ant viršaus pabarstyti cukraus pudros, į išpjautą širdelės vietą įdėti po arbatinį šaukštelį aviečių uogienės, palikti šaldytuve, kad sukietėtų.

SELF-RAISING miltus galite pakeisti ir įprastais kvietiniais miltais, puikiai tiks Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai 550D, tuomet būtinai įdėkite 1 a. š. kepimo miltelių.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla