Ingredientai

Šaldyta sluoksniuota tešla 1 pakelis
Kietasis sūris 200 g
Sviestas 3 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Šaldytą tešlą atšildykite iš iškočiokite į vieną didelį lakštą (jei tešla nesupjaustyta mažesniais lakšteliais, jos kočioti nebereikia).

Abi lakšto puses apibarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir kočėlu šiek tiek įspauskite. Sviestą išlydykite ir aptepkite vieną lakšto pusę.

Lakšto abu kraštus sulenkite link vidurio taip, kad kraštai susitiktų per vidurį, o sviestu aptepta pusė pasiliktų viduje.

Aptepkite vėl sviestu, apiberkite smulkiai tarkuotu sūriu. Vėl sulenkite abu kraštus link vidurio.

Vėl aptepkite sviestu, pabarstykite smulkiai tarkuotu sūriu ir sulenkite per vidurį (sulenkus stipriai nespauskite).

Gautą tešlos ritinį supjaustykite centimetro storio griežinėliais.

Juos sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir paspauskite kiekvieną delnu, kad šiek tiek susiplotų.

Aptepkite plaktu kiaušiniu.

Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

Silkė pataluose kitaip
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Silkė pataluose kitaip

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla