Ingredientai

Neskrudintos saulėgrąžos + 1 l vandens arba 500 ml augalinio pieno 160 g
Vanilinis cukrus pagal skonį
Druska pagal skonį
Cukrus 1 v. š.
Mėgstama uogienė, džemas, sirupas (patiekti)
Porcijos: 2
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų receptų! Šįkart už receptą dėkojame Vaivai ir tinklaraščiui Sveikas receptas.

Gaminimo eiga

1. Pradžioje gaminame augalinį pieną.

2. 1 puoduką (150-160 g) nekepintų saulėgrąžų sėklų pamirkyti per naktį vandenyje (ne mažiau 8 valandas). 4 puodukai vandens, truputis druskos. Pamirkykite sėklas per naktį, nupilkite vandenį, jas nuplaukite ir sudėkite viską į maisto smulkintuvą. Jei iš saulėgrąžų pieno gaminsite desertus, ten pat sudėkite klevų sirupą, vanilę ir supilkite vandenį. Plakite 1 minutę didžiausiu greičiu. Būtinai perkoškite. Tinka tankesnis sietelis, galima per marlę ar specialų maišelį. Pieną laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip 3 dienas. Prieš vartojimą kaskart suplakite. Išspaudų neišmeskite, jas galima panaudoti kitiems patiekalams.

3. Į puodą supilkite augalinį pieną, sudėkite citrinos žievelę, vanilę, cukrų ir maišydami lėtai kaitinkite. Kai skystis pradės švelniai virti, suberkite agarą. Maišant kaitinkite 1 min.

4. Supilstykite į indelius, palikite bent 1 cm neužpildytą kraštelį, ir padėkite vėsiau mažiausiai valandai, kad panna cotta atvėstų, nes su agaro milteliais stings net kambario temperatūroje.

5. Prieš patiekdami uždėkite mėgstamos uogienės, džemo, ar užpilkite sirupo.

Skanaus!
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai