Samosos yra mėgstamas užkandis Pietų Azijos virtuvėje, ypač Indijoje, Nepale ir Pakistane. Šioms burnoje tirpstančioms traškioms piramidėms su gardžiai aštria avinžirnių pasta sunku atsispirti. Šis užkandis yra pilnas baltymų iš avinžirnių, tad yra gan sotus ir tiks nebūtinai kaip užkandis - tai gali būti ir puikūs pusryčiai ar vakarienė.

Gaminimo eiga

1. Virkite avinžirnius kol suminkštės (apie dvi valandas). Jeigu naudojate avinžirnius iš skardinės, praleiskite šį žingsnį.

2. Avinžirnius sumaigykite bulvių grūstuve arba sutrinkite virtuviniu kombainu. Nepetrinkite – svarbu, kad masė netaptų vientisa ir liktų tekstūros.

3. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Pakepinkite, kol apskrus. Sudėkite prieskonius.

4. Į pakepintą svogūną ir prieskonius sudėkite avinžirnių masę, gerai išmaišykite.

5. Nedideliame dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų, įpilkite puodelį šilto (bet ne karšto) vandens ir palikite kelias minutes pastovėti.

6. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska. Supilkite mieles ir likusį vandenį tešlai. Gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.

7. Leiskite tešlai pastovėti apie valandą.

8. Iš tešlos iškočiokite apskritimus (turėtų būti maždaug mažos lėkštės skersmens). Ant kiekvieno apskritimo per vidurį uždėkite šiek tiek avinžirnių įdaro.

9. Perlenkite apskritimus per pusę, šakute užspauskite kraštelius.

10. Aptepimui sumaišykite šaukštą ciberžolės su puse puodelio vandens. Šį mišinį šluotele užtepkite ant samosų. Pabarstykite sezamo sėklomis.

11. Kepkite apie 20 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Challenge 22.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai