Ingredientai

Višta 0.5 vnt.
Druska 1 šaukštelis
Želatina 1 šaukštelis
Morkos 2 vnt.
Spanguolės 4 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Triušieną ir vištieną (būtinai su kaulais, bet be odos) sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, suberkite druską, pipirus ir kadagio uogą. Įmeskite nuluptą, bet nesupjaustytą svogūną.

2. Virkite vis pamaišant ir nugraibant putas tol, kol atsiskirs mėsa nuo kaulų (apie 2 valandas).

3. Sultinį nukoškite.

4. Morkas ir salierų stiebus gana smulkiai supjaustykite. Suberkite į sultinį ir virkite apie 15 minučių.

5. Kol daržovės verda, Mėsą atskirkite nuo kaulų, supjaustykite. Mėsą be kaulų ir prieskonių (lauro lapų, kadagio uogų ir pipirų) sudėkite atgal į puodą.

6. Į pravėsusį sultinį su mėsa ir daržovėmis supilkite ir išmaišykite ištirpintą želatiną.

7. Į formą kurioje stings šaltiena suberkite nuplautas spanguoles. Užpilkite sultiniu su mėsa ir daržovėmis ir pastatykite stingti į šaldytuvą.

8. Sustingus (tam prireiks visos dienos) šaltieną atsargiai išverskite ant lėkštės.

9. Patiekite su krienų ir majonezo padažu (lygiomis dalimis sumaišykite krienus ir majonezą).

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais
Lengvai paruošiamas
10 min.

Mocarelos užkandis su baziliko lapeliais

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Greitas šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Greitas šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai