Ingredientai

Marinuoti agurkėliai 6 vnt.
Trumpavaisiai agurkai 2 vnt.
Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Krapai žiupsnelis
Česnako skiltelė 1 vnt.
Sojų padažas be gliuteno 4 v. š.
Silkė 100 g
Duona 2 riekelės
Kefyras 4 stiklinės
Grietinė 30 % rieb. 4 v. š.
Brokolio žiedynai (papuošimui)
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Paprastus ir marinuotus agurkus supjaustykite juostelėmis, nuluptus svogūnus griežinėliais.

2. Į dubenį dėkite paprastus ir marinuotus agurkus, svogūnus, smulkintus krapus.

3. Suberkite sezamų sėklas, įtarkuokite šiek tiek česnako, įpilkite sojų padažo be gliuteno, viską gerai išmasažuokite ir išmaišykite rankomis.

4. Dalį agurkų atidėkite, o į likusius suberkite gabalėliais pjaustytą silkę ir maišykite.

5. Duoną apkepkite orkaitėje, išėmus įtrinkite ją česnaku.

6. Į kefyrą dėkite grietinę ir išmaišykite.

7. Į serviravimo dubenio centrą dėkite agurkus su silke, ant jų atidėtą agurkų dalį, susmulkintus duonos gabaliukus. Ir iš šonų pilkite kefyrą. Užberkite sezamų sėklų, brokolio žiedynų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

ALFO PATARIMAI:

· Jei nemėgstate silkės, galite jos nenaudoti, bet siūlau išbandyti su ja, nes ji nuostabiai čia dera.

· Ar dėti į kefyrą grietinės galite rinktis patys, bet man ji suteikia dar sodresnio skonio.

· Šią sriubą galite skaninti pjaustytais ridikėliais.

· Jei mėgstate šiek tiek aštriau, galite paskaninti šią sriubą juodaisiais pipirais.

· Svarbu supjaustyti daržoves labai plonais griežinėliais. O tai labai greitai ir paprastai padės padaryti GRAEF pjaustyklė.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai