Ingredientai

Ridikėliai 2 saujos
Krapai 1 sauja
Svogūnų laiškai 4 žiupsneliai
Druska pagal skonį
Cukrus pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Ridikėlius sutarkavau burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapojau peiliu, supjausčiau krapus ir svogūnų laiškus.

Į puodą supyliau šaltibarščių kefyrą, į jį sudėjau tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišiau, gardinau prieskoniais.

Gaminant šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingridientą, ridikėliai suteiks aštrumo, o rūgštynės daugiau rūgštaus gaivumo skonį. Tai viena iš mano mėgstamiausių, šiltojo sezono, sriubų.

www.sezoninevirtuve.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai