Ingredientai
Ridikėliai
2
saujos
Rūgštynės
2
saujos
Krapai
1
sauja
Svogūnų laiškai
4
žiupsneliai
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Cukrus
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Ridikėlius sutarkavau burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapojau peiliu, supjausčiau krapus ir svogūnų laiškus.
Į puodą supyliau šaltibarščių kefyrą, į jį sudėjau tarkuotus ridikėlius, kapotas rūgštynes, pjaustytus krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišiau, gardinau prieskoniais.
Gaminant šaltibarščius galima reguliuoti jų tirštumą ir pasirinkti labiau dominuojantį ingridientą, ridikėliai suteiks aštrumo, o rūgštynės daugiau rūgštaus gaivumo skonį. Tai viena iš mano mėgstamiausių, šiltojo sezono, sriubų.
Atsiliepimai