Ingredientai

Vanduo 8 stiklinės
Cinamono lazdelės 4 vnt.
Cukrus 0.5 stiklinės
Citrinos 3 vnt.
Ledukai 1 stiklinė
Arbata 8 pakeliai
Porcijos: 8
Puiki atgaiva karštai dienai.

Gaminimo eiga

10 gvazdikėlių,
4 lazdelės cinamono,
žiupsnelis citrinos žievelės,
0,5 stiklinės cukraus,
8 pakeliai žolelių arbatos,
3 citrinos,
stiklinės ledukų,
8 stiklinių vandens.

Į švarią marlę suberkite gvazdikėlius, cinamono lazdeles ir citrinos žievelę. Gerai užriškite.

Puode užvirkite 8 stiklines vandens ir įmeskite prieskonių ryšulėlį bei arbatos pakelius. Nuimkite nuo viryklės, uždenkite dangčiu ir pastatykite 10 minučių.

Išimkite prieskonius ir arbatą, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Palikite atvėsti, paskui pastatykite į šaldytuvą 2 valandoms.

Į didelį stiklinį ąsotį ar grafiną suberkite ledukus, gabaliukais supjaustytą citriną ir supilkite atšalusią arbatą.

Vietoj žolelių arbatos galite naudoti žaliąją arba juodąją, tik jos reiks per pusę mažiau.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Lengvai paruošiamas
15 min.

Naminis karštas šokoladas

Lengvai paruošiamas
10 min.

Arbata nuo peršalimo

Lengvai paruošiamas
15 min.

Gėrimas, norintiems sulieknėti

Lengvai paruošiamas
10 min.

Klasikinis grogas