Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nupjaukite nuo duonos riekių plutelę, minkštimą supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

Sudėkite duonos kubelius, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite ir išmaišykite. Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite skrebučius apie 6–8 min. kol apskrus.

Kepimo metu vieną kartą duonos kubelius pamaišykite, kad šie apskrustų tolygiai. Iškeptus kubelius atvėsinkite.

Paprikas įdėkite į orkaitę ir kepkite kol atsiras vietomis pajuoduos. Perdėkite jas į dubenį, jį uždenkite ir palikite 15 min. pastovėti. Nulupkite paprikas, išimkite sėklas, supjaustykite paprikas siauromis juostelėmis.

Šaloto svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite. Dubenėlyje sumaišykite actą, garstyčias, druską, cukrų ir pipirus. Lėtai pilkite alyvuogių aliejų, plakimo šluotele plakite tol, kol pasidarys emulsija. Įdėkite šaloto svogūną ir sumaišykite.

Supjaustykite virtą vištieną ir sudėkite į salotų dubenį. Įdėkite mocarelą ir supilkite pusę padažo. Paliko 10 min. pastovėti.

Suplėšykite salotų „Romane“ lapus nedideliais gabalėliais ir įdėkite į salotų dubenį kartu su vištiena ir mocarela. Įdėkite paprikų juostelės, alyvuoges ir likusį padažą. Viską išmaišykite. Prieš tiekdami salotas pabarstykite jas džiūvėsėliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai