Ingredientai
Šitokias salotas su vištiena ir granatais galima paruošti tiek pietums, tiek vakarienei. Anot dietologų, priešvėžinėmis bei antioksidacinėmis savybėmis garsėjančiuose granatuose gausu kalio, mangano, geležies ir vitamino C, tad šie vaisiai gali padėti pastiprinti imunitetą ir užkirsti kelią įvairiausioms ligoms. Taigi salotos su vištiena ir granatais – ne tik skanu, bet ir sveika!
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Atidarykite avinžirnių skardinę, nupilkite skystį, avinžirnius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į dubenį. Ant avinžirnių užpilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Avinžirnius tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 25 minutėms. Vidury kepimo juos pamaišykite.
Toliau gaminkite vištieną. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Pakepinkite smulkintą česnaką ir pjaustytą svogūną, kol daržovės suminkštės. Tada į puodą sudėkite vištieną ir pakepinkite apie 10 minučių.
Kai mėsa apkeps, supilkite 1,5 l virdulyje užvirinto vandens ir įmeskite sultinio kubelį. Viską pavirkite 30 min.
Vištieną išimkite iš puodo ir dviem šakutėmis suplėšykite dubenyje.
Vandenį, kuriame virė vištiena, perkoškite, sultinį atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Kitą dieną iš jo galėsite išsivirti sriubos.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, viską kepinkite apie 10 minučių – tol, kol gražiai apskrus.
Salotų padažą paruoškite dubenėlyje sumaišydami citrinos sultis, porą šaukštų medaus ir porą šaukštų aliejaus. Viską išsukite iki vientisos masės.
Į lėkštę priplėšykite salotų lapų, pridėkite gražgarsčių, plėšytos vištienos gabalėlių, avinžirnių traškučių, gliaudytų granatų sėklų ir patrupinkite fetos. Šalia salotų patiekite padažo, kurio pasiruošėte. Salotas pagardinkite druska bei pipirais. Skanaus!
Receptu dalijasi „Maxima“