Subtilaus skonio salotos su vištiena pavadintos Cezario tikrai ne garsaus Romos imperatoriaus garbei. Manoma, kad šias salotas 1924 metais atsitiktinai sukūrė italas Cezaris Cardini, kuriam priklausė viešbutis restoranas Meksikoje. Šiandieną šios salotos su vištiena, ko gero, yra vienos populiariausių pasaulyje.

Gaminimo eiga

1. Salotas nuplauname, nusausiname ir dedame į šaldytuvą, kol paruošime kitus ingredientus.

2. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Prieš baigiant kepti pagardiname druska, pipirais ir/ar prieskoninėmis žolelėmis.

3. Pasigaminame Cezario salotų padažą. Kambario temperatūroje palaikytą kiaušinį (ne iš šaldytuvo) nuplauname, panardiname į ką tik užvirintą vandenį ir palaikome 1 minutę. Po minutės kiaušinį panardiname į šaltą vandenį ir paliekame, kol kiaušinis atvės. Į dubenėlį mušame atvėsusį kiaušinį, dedame smulkintą česnaką, garstyčias, pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, beriame tarkuotą parmezano sūrį ir žiupsnelį druskos. Dubenėlio turinį išplakame plakikliu. Cezario salotų padažas paruoštas.

4. Į lėkštę dedame suplėšytas salotas, keptos vištienos gabalėlius, pomidorų puseles ar skilteles, apliejame padažu, apibarstome skrebučiais ir tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai