Ingredientai
Garbanotosios salotos
100
g
Savo sultyse konservuotas tunas
2
indeliai
Kaparėliai
5
vnt.
Raudonieji svogūnai
1
vnt.
Aliejus
2
šaukštai
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Sojos padažas
2
šaukštai
Sezamo sėklos
4
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 2
Nuspalvinkite savo pietų lėkštę su šiuo receptu. Nesvarbu ar ruošiatės pietums namuose, ar skubate užkąsti darbe, spalvų gausa lėkštėje garantuos platų su maistu gaunamų naudingų medžiagų spektrą. Recepte ryškiausią spalvą atstovaujančios raudonosios pupelės – ne tik aprūpins jus baltymais, bet yra ir antioksidantų bei mineralinių medžiagų šaltinis.
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite nuplautus ir nusausintus salotų lapus su BONDUELLE pupelėmis, truputį susmulkintais tunų gabaliukais, kaparėliais ir per pusę perpjautais vyšniniais pomidorais.
2. Pridėkite pagal skonį pipirų, pagardinkite alyvuogių aliejumi, sumaišytu su sojų padažu, pabarstykite sausoje keptuvėje pakepintu sezamu. Jei reikia, dar pasūdykite.
3. Mėlynuosius svogūnus supjaustykite žiedais, pakepinkite augaliniame aliejuje ir papuoškite jais salotas prieš patiekdami.
Rekomendacijos: neturint salotų džiovyklės, salotas ir kitus žalumynus galima lengvai nusausinti paskleidus juos ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, susukus vamzdeliu. Rankšluostis sugeria visą vandenį iš lapų ir jie tampa sausi.
Atsiliepimai