Ingredientai

Alyvuogių aliejus „Extra virgin“ 6 šaukštai
Didelis mėlynasis svogūnas 1 vnt.
Didelis prinokęs avokadas 1 vnt.
Mocarelos rutuliukai 1 sauja
Mėgstami virti makaronai 2 saujos
Šviežios petražolės šakelė
Česnakas 1 skiltelė
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite pievagrybius vidutiniais griežinėliais, dėkite į salotų patiekimo indą, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 2 šaukštus baltojo vyno acto, apibarstykite druska, juodaisiais pipirais ir įtarkuokite citrinos žievelės. Viską išmaišykite, pievagrybiai lengvai pasimarinuos.

2. Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių).

3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, džiovintus pomidorus vidutiniais gabaliukais (nepjaustykite smulkiai). Supjaustykite avokadą. Viską dėkite į lėkštę kartu su mocarelos rutuliukais.

4. Sudėkite išvirtus, atvėsintus mėgstamus makaronus, konservuotą tuną.

5. Susmulkinkite petražoles, suberkite į indą. Įtarkuokite česnaką.

6. Įpilkite alyvuogių aliejaus, baltojo vyno acto, paskaninkite citrinos žievele. Viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų, gerai išmaišykie ir skanaukite.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Svogūną salotose galite keisti poru arba dėti juos abu.
  • Galite salotas valgyti iš karto arba palaukti, kol ingredientai įsigers visų skonių.
  • Tuną galite keisti karšto rūkymo lašiša ar skumbre.
  • Baltojo vyno actą galite keisti kitu mėgstamu actu, atkreipkite dėmesį į rūgštumą. Jei per rūgštu, galite įdėti medaus ar cukraus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai