Ingredientai
Viso grūdo makaronai
Alyvuogių aliejus
šlakelis
Svogūnas
1
vnt.
Mocarelos sūris
Cukinija
1
vnt.
Vyšniniai pomidoriukai
sauja
Mėgstamos alyvuogės
sauja
Šviežiai pasmulkintos petražolės
žiupsnelis
Raudonojo vyno actas
šlakelis
Pipirai
žiupsnelis
Druska
žiupsnelis
Česnako skiltelės
keletas
Citrinos sultys
šlakelis
Džiovinti bazilikai
žiupsnelis
Gaminimo eiga
1. Makaronus išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės. Nepervirkite, jie turi likti standūs.
2. Išvirusius makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą ir apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
3. Makaronus dideliame dubenyje sumaišykite su supjaustyta mocarela, svogūno pusžiedžiais, plonomis riekelėmis supjaustyta cukinija, pusiau perpjautais pomidorais, alyvuogėmis, pasmulkintomis petražolėmis.
4. Padažui sumaišykite aliejų, actą, pipirus, druską, susmulkintas česnako skilteles, citrinos sultis ir džiovintus bazilikus. Sumaišykite salotas su padažu ir bent porai valandų statykite į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų ir salotos įsiskonėtų.
Receptu dalijasi IKI.
Atsiliepimai