Ingredientai

Gražgarstės 12 saujos
Špinatai 1 sauja
Žirnelių ankštys (nebūtina) 20 vnt.
Virti laukiniai ryžiai 1 stiklinė
Pupelės 1 stiklinė
Salierų kotai 1 vnt.
Trumpavaisiai agurkai 2 vnt.
Granatų sėklos 0.5 saujos
Jūros dumblių lapeliai 2 vnt.
Avokadas 1 vnt.
Mėlynasis svogūnas 0.5 vnt.
Šviežia lašiša 300 g
Mėgstami riešutai ar sėklos 2 v. š.
Apelsino sultys 1 vnt.
Citrina 1 vnt.
Garstyčios „Dijon“ 1 šaukštas
Kiaulpienių žiedai 3 vnt.
Druska žiupsnelis
Juodieji pipirai žiupsnelis
Porcijos: 2
Salotos su lašiša visada pasiteisina. Jei laukiate svečių, galite būti garantuotas, kad retas kas jų atsisakys. Juolab, kad salotos su lašiša teigiamai veikia sveikatą. Tokios salotos su lašiša papuoš ir šventinį stalą.

Gaminimo eiga

1. Į serviravimo indą dėkite gražgarstes, špinatus, žirnelių ankštis, kiaulpienių lapus, laukinius ryžius, džiovintus pomidorus, pupeles.

2. Supjaustykite salierų stiebus nedideliais gabaliukais ir dėkite į salotas.

3. Agurkus supjaustykite kaip norite ir berkite į salotas kartu su granatų sėklomis.

4. Su žirklėmis sukarpykite jūros dumblių lapelius ir suberkite ant salotų.

5. Dėkite išskobtą avokadą, pusžiedžiais supjaustytą svogūną.

6. Supjaustytą lašišą apšlakstykite aliejumi, dėkite į 160oC temperatūros orkaitę ir su karšto oro funkcija kepkite apie 13 minučių (neperkepkite).

7. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite gražgarstes, riešutus ir sėklas, druską, juoduosius pipirus, pilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, citrinos sultis, apelsino sultis, garstyčias, įtarkuokite citrinos žievelės ir viską sutrinkite iki vientisos masės.

8. Ant salotų dėkite kiaulpienių žiedus, padažą paskleiskite šaukštu į kelias salotų vietas, ant jo dėkite iškepusią lašišą.

ALFO PATARIMAI:

· Lašišą į šias salotas galite dėti ir žalią, ir lengvai pakeptą arba garintą.
· Vietoje gražgarsčių galite dėti kitas mėgstamas salotas.
· Būtinai naudokite kiaulpienes, kuriose gausu vitaminų ir įvairių mikroelementų.
· Šios salotos tinka tiems, kuriuos vargina aukštas kraujo spaudimas. Jose yra daug B grupės vitaminų, jos stiprina širdies darbą, kraujagyslių veiklą ir valo organizmą.
· Taip paruoštą gražgarsčių padažą galite naudoti ir kitoms savo mėgstamoms salotoms, ypatingai ten, kur naudojate tradicinį pesto padažą.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai