Rūtos Augustinavičiūtės receptas.

Gaminimo eiga

Keptuvėje su porą šaukštų alyvuogių aliejaus trumpai pakepiname griežinėliais pjaustytą česnaką, vėliau dedame žiedais ( 2 cm storio) pjaustytą arba skustuku skustą  dryžuotąją cukiniją. Trumpai pakepiname cukiniją iš abiejų pusių, kad suminkštėtų. Beriame šiek tiek jūros druskos. Cukiniją ir česnaką išimame ir įdedame į lėkštę, kad pailsėtų. Daržovės neturi būti per karštos, o lengvai šiltos.

Pasiskrudiname saują gliaudytų pistacijos riešutų.

Kitoje keptuvėje kepame lietuvišką varškės sūrį. Supjaustytą kąsnio dydžio gabaliukais. Kepame ant lėtos ugnies iš abiejų pusių, kol sūris pasidengs malonia, traškia plutele. Gale kepimo įdedame arbatinį šaukštelį medaus ir šiek tiek aitriosios paprikos dribsnių.

Paliekame sūrį keptuvėje ant labai silpnos ugnies, o tuo metu pradedame daryti salotas.

Į šaukštą dedame griežinėlį keptos cukinijos su česnaku. Ant viršaus kryžmai porą lapelių šviežio baziliko ir rukolos lapelių arba "baby leaves" salotų, porą gabalėlių raudonojo svogūno. Kelios skiltelės vyšninių pomidoriukų, pusė griežinėliais pjaustyto saulėje džiovinto pomidoro. Ant viršaus beriame skrudintas pistacijas ir uždedame gabalėlį kepto varškės sūrio.

PADAŽAS: Balzaminio acto kremas ir tyras alyvuogių aliejus, druska, šviežiai grūsti juodieji pipirai

skonis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai