Šios salotos su ant grilio keptu tofu sūriu yra nuostabus vasaros sezono patiekalas. Šios salotos yra ne tik gaivios ir skanios, jos taip pat yra labai maistingos ir sveikos. Puikiai tiks jei norite nustebinti svečius atkeliavusius į grilio vakarėlį!

Gaminimo eiga

1. Nusausinkite tofu. Padėkite jį ant kelių sluoksnių virtuvinio ar popierinio rankšluosčio, užklokite kitu rankšluosčiu, uždėkite pjaustymo lentelę ir prislėkite kokiu nors sunkiu daiktu (pavyzdžiui, stora knyga, sunkia keptuve ir panašiai). Taip palikite apie 30 minučių. Tada supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis.

2. Marinatui sumaišykite likusias sudėtines dalis ir juo padenkite tofu juosteles iš visų pusių. Palikite marinuotis mažiausiai 30 min. (galima nakčiai). Kuo ilgiau marinuosis, tuo intensyvesnis bus skonis.

3. Tuo tarpu pasiruoškite salotas. Žiedinį kopūstą pasmulkinkite žiedinėliais ir sudėję į maisto kombainą susmulkinkite į smulkius gabaliukus (galima padirbėti ir su peiliu rankiniu būdu). Smulkintą žiedinį kopūstą, bolivinę balandą ir visas kitas salotoms skirtas daržoves (išskyrus pistacijas) suberkite į dubenį.

4. Padažui skirtas sudėtines dalis sutrinkite trintuvu.
Marinuotą tofu dėkite ant įkaitinto griliaus ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apkeps.

5. Paruoštą padažą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Salotas paskirstykite į dvi lėkštes. Uždėkite keptą tofu ir užberkite pistacijų riešutus.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Jūratė Navikienė iš valgykimesveikiau.lt

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai