Porcijos: 2
Sykį paragavus kinų vegetariško patiekalo Di San Xian, norėsis jo dar ir dar... Giedrės Barauskienės knygoje "Bulvės kelionė. Pasaulio virtuvių patiekalai" - gardūs ir nesudėtingi įvairių pasaulio šalių bulvių patiekalai: salotos, užkandžiai, sriubos, mėsos, žuvų, vegetariški valgiai, desertai.

Gaminimo eiga

Bulves nuskuskite, nuplaukite ir perpjaukite per pusę.

Baklažaną nuplaukite ir tik prieš dėdami į kinišką keptuvę (wok) su aliejumi supjaustykite piršto storio juostelėmis, pabarstykite druska – kad nepajuoduotų.

Papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis.

Keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies įkaitinkite aliejų, iki šis ims šiek tiek kunkuliuoti.
Įleiskite bulves ir virkite, iki jų vidus bus minkštas, o išorė įgis traškią plutelę. Tada išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

Karštį padidinkite iki smarkaus ir į tą patį aliejų, kur virė bulvės, sumeskite baklažano gabaliukus. Virkite apie 6 min. – iki taps rusvi, minkšti. Išgriebkite ant popierinio rankšluosčio.

Paprikos gabaliukus virkite aliejuje maždaug 3 min. Taip pat išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio.

Keptuvėje palikite maždaug 1 šaukštą aliejaus, kitą išpilkite.
Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite, suberkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apie 2 min. pamaišydami kepinkite ant vidutinio karštumo ugnies. Tada supilkite sultinį, sojų padažus, suberkite cukrų, išmaišykite. Į šį mišinį sudėkite daržoves, suberkite kukurūzų miltus ir, padidinę karštį iki smarkaus, atsargiai pamaišydami kepkite, iki padažas sutirštės.

Patiekalą galima pagardinti aitriąja paprika.

************

Kad sužinotumėte, kokias bulvių patiekalais mėgaujasi žmonės įvairiose pasaulio šalyse, apkeliauti Žemės rutulio nereikės - tai per daug šimtmečių jau padarė bulvė. Šios kelionės palikimas - gausybė gardžių patiekalų receptų. Įdomiausius, vertingiausius, gardžiausius išbandėme ir sudėjome į šią knygą. Pasimėgaukite ir jūs!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai