Ingredientai

nedidelio baklažano 1 vnt.
druskos žiupsnelis
romaninių salotų 100 g
lęšių 0.5 indelio
vyšninių pomidoriukų 100 g
mėlynojo svogūno 1 vnt.
alyvuogių aliejaus 5 v. š.
česnako 2 skiltelės
bergamotės acto (galite naudoti obuolių ar baltojo vyno) 2 v. š.
šviesiojo sirupo 1 v. š.
granato sėklų 4 v. š.
mėgstamų riešutų (karijų, migdolų, graikinių) 10 vnt.
Mėgstamų prieskoninių žolelių (mėtų, pipirmečių, kalendrų)
pipirnių stiebelių (nebūtina) keletas
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Nupjaukite baklažano viršūnėles, supjaustykite stambesniais kvadratėliais. Užberkite druskos ir įmasažuokite. Palaikykite 5–7 minutes. Tada su popieriniu rankšluosčiu nusausinkite.

2. Ant serviravimo lėkštės sudėkite plėšytas salotas, suberkite lęšius (perplautus vandeniu ir nusausintus), per pusę supjaustytus pomidoriukus, pusę stambesniais gabaliukais pjaustyto svogūno.

3. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite baklažano gabaliukus ir pakepinkite. Prieš kepimo pabaigą įberkite pipirų. Išimkite baklažaną, sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir jo pagalba nusausinkite gabaliukus. Suberkite į indą dar karštus, įtarkuokite česnako skilteles, įpilkite acto, sirupo, aliejaus „Extra Virgin“, suberkite likusią pusę pjaustyto svogūno ir granatų sėklas. Viską išmaišykite.

4. Baklažanų pagardą dėkite ant serviravimo lėkštėje esančių ingredientų, berkite riešutus, dėkite žoleles, pipirnes.

ALFO PATARIMAI:

· Lęšius galite pakeisti pupelėmis arba avinžirniais.

· Jei neturite riešutų, galite jų nedėti.

· Puikiai tinka valgyti šiltas, bet skanios ir šaltos.

· Romanines salotas galite keisti kitomis švelnaus skonio salotomis: garbanotosiomis, sultenėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai