Ingredientai
Virtų ryžių
1 stiklinė
Obuolių
5 vnt.
Pienas
1.5 stiklinės
Miltinis cukrus
0.4 stiklinės
Sviestas
3 v. š.
Kiaušiniai
2 vnt.
Grietinės
200 g
Džiūvėsėliai
2 v. š.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Ryžius nuplaukite šiltu vandeniu, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir tris minutes pavirus nusunkite.
2. Tada juos užpilkite karštu pienu, įberkite cinamono, druskos ir virkite apie 15 minučių ant mažos ugnies uždengtame puode.
3. Obuolius nulupkite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su ryžiais bei grietine.
4. Sviestas, išsuktas su cukrumi ir kiaušinių tryniais, sumaišomas su ryžiais ir išplaktais kiaušinių baltymais.
5. Viską sukrėskite į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą skardą ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį.