Ingredientai
Miltai
600
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Vanduo
250
ml
Druska
žiupsnelis
Moliūgai
1.3
kg
Moliūgai
1.3
kg
Cukraus pudra
150
g
Sviestas
100
g
Cinamonas
1
šaukštas
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Išplakite kiaušinius su 250 ml vandens ir druska. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Moliūgus nulupkite, minkštimą sutarkuokite stambia tarka. Cinamoną sumaišykite su riešutais, cukrumi bei moliūgo minkštimu.
Tešlą padalinkite į dvi dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite ploną lakštą. Sviestą ištirpinkite ir ištepkite tešlos lakštus. Ant vieno lakšto išklokite įdarą, ant viršaus užtieskite antrą lakštą. Susukite į vyniotinį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įdėkite vyniotinį į kepimo skardą ir stambiai supjaustykite. Kepkite 45 min. Kai atvės, apibarstykite cukraus pudra.
Atsiliepimai