Ingredientai

svogūno 0.5 vnt.
raudonos paprikos 0.5 vnt.
česnako skiltelių 4 vnt.
maltos kalendros žiupsnelis
druskos žiupsnelis
nedidelės aitriosios paprikos 1 vnt.
riekelių duonos 2 vnt.
riekelių duonos 2 vnt.
kalendros lapelių (papuošimui)
Porcijos: 2
Šakšuka su pomidorais ir kiaušiniais – Izraelyje ištobulintas, nuostabaus skonio patiekalas. Pasigaminkite skonio kupinus pusryčius, pietus ar vakarienę vos keliais paprastais žingsniais.

Gaminimo eiga

1. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėkite šiaudeliais supjaustytą svogūną ir papriką, susmulkintą česnaką ir pomidorus. Maišydami apkepkite.

2. Suberkite maltą kalendrą, pipirus, druską, supjaustytą aitriąją papriką ir troškinkite apie 6–10 min.

3. Sumažinkite ugnį, įleiskite kiaušinius.

4. Kepkite 180 °C temp. orkaitėje 5 min. Patiekite su skrudinta čiabatos tipo duona, galite papuošti kalendros lapeliais.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai