Šabalbonais anksčiau Lietuvoje buvo vadinamos pupelės. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo „Šabalbonų salotų“ receptą.

Gaminimo eiga

Į įkaitintą keptuvę dedami aliejuje kepti svogūnai, supjaustyti kubeliais 5 mm dydžio. Nuolat maišant, svogūnai pašildomi. Į pašildytus keptus svogūnus dedamos virtos morkos, pjaustytos kubeliais 7 mm dydžio ir nepjaustyti konservuoti pievagrybiai.

Nuolat maišant, daržovės lengvai pakepinamos, perdedamos į sausą, švarų indą, barstoma druska, juodi malti pipirai, dedamos virtos pupelės, majonezas ir viskas gerai permaišoma. Paruoštos salotos dedamos kauburėliu į šaltą makaroninę lėkštę. Puošiama kalendros šakele.

Smaguris

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai