Ingredientai
Baklažanai
2
vnt.
Svogūnai
2
vnt.
Malta mėsa
200
g
Ryžiai
1
stiklinė
Fermentinis sūris
2
šaukštai
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Petražolės
pagal skonį
Konservuoti pomidorai
200
g
Česnakai
2
skiltelės
Karis
1
šaukštelis
Graikiniai riešutai
1
šaukštas
Druska
pagal skonį
Pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Perpjaukite baklažanus pusiau, išgramdykite vidų.
Sukapokite svogūnus.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite maltą mėsą ir kepkite 4–5 minutes.
Sudėkite svogūnus, virtus ryžius, baklažanų minkštimą ir kepkite dar 3–4 minutes.
Tada pagardinkite druska ir pipirais.
Baklažaną įdarykite paruoštu įdaru ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 5–10 minučių.
Apibarstykite tarkuotu sūriu.
Paruoškite padažą.
Į keptuvę įpylę aliejaus 2–3 minutes pakepinkite smulkiai sukapotus česnakus.
Sudėkite trintus pomidorus ir 5–10 minučių pakaitinkite.
Pridėkite kario, riešutų,cukraus, druskos ir pipirų.
Atsiliepimai