Ingredientai

Didelės bulvės 2 vnt.
Pupelės (iš vakaro pamerktos) 150 g
Morkos 1 vnt.
Saliero šaknis 0.2 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Miltai 2 šaukštai
Džiovinti baravykai (iš vakaro pamerkite, kad per naktį išmirktų)
Džiovinti baravykai (iš vakaro pamerkite, kad per naktį išmirktų)
Cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 4
Rauginti kopūstai nuo seno mėgstami rusų virtuvėje. Rauginti kopūstai ne tik ilgiau išsilaiko, bet ir yra labai naudingi organizmui. Dabar produktų rauginimas vėl prisimintas, populiarėja, netgi tapo madingas.

Gaminimo eiga

1. Išmirkytas pupeles ir džiovintus baravykus sudėkite į puodą, užpilkite 3 l vandens, įdėkite svogūną, įberkite druskos. Pavirkite 15 min., tada išimkite svogūną. Toliau virkite apie 75 min. (kol pupelės bus minkštos).

2. Kol sriuba virs, sutarkuokite morkas, saliero šaknį, susmulkinkite česnaką, svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

3. 3 min. pakepinkite morkas, salierus, svogūnus ir česnaką, sudėkite pomidorų pastą. Troškinkite apie 15 min., kol daržovės suminkštės.

4. Tuo pat metu patroškinkite raugintus kopūstus su cukrumi aliejuje 10 min. keptuvėje su dangčiu. Jei kopūstai gana kieti, įpilkite sultinio iš pupelių ir baravykų masės ir troškinkite, kol suminkštės.

5. Kai pupelės ir baravykai bus minkšti, suberkite į puodą bulves. Po 10 min. sudėkite keptas daržoves ir patroškintus kopūstus, pavirkite dar 10 min.

6. Ir galiausiai – slaptas ingredientas, su juo sriuba bus tirštesnė. Prieš sudėdami į puodą bulvių gabalėlius, nusemkite pusę stiklinės sultinio, kad pravėstų. Pakaitinkite nedidelę sausą keptuvę, suberkite šaukštą miltų, paskrudinkite, kol jie pasidarys aukso spalvos. Tada išjunkite viryklės kaitrumą ir supilkite pusę stiklinės sultinio, išmaišykite, galiausiai šį padažą pabaigoje supilkite į sriubą.

7. Išjunkite viryklę, įdėkite į sriubą pora lauro lapų.

8. Patiekite sriubą su žalumynais ir grietine.

9. Rekomenduojama palikti sriubą pastovėti, tik paskui patiekti. Apskritai manoma, kad raugintų kopūstų sriuba skaniausia antrą dieną.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai