Ingredientai
Škotiška rūkyta lašiša
500
g
Grietinėlė 35 % riebumo
100
g
Sviestas
100
g
Vyšniniai pomidoriukai
10
vnt.
Kiškio kopūstai
100
g
Želatina
5
riekelės
Krapai
100
g
Alyvuogių aliejus
100
g
Suši nori žolės lapeliai
3
vnt.
Kriaušės
5
vnt.
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Vanduo
šlakelis
Giedros Sadauskienės receptas.
Gaminimo eiga
Inde rankomis žuvį susmulkiname į mažesnius gabaliukus, sudedame rikotos sūrį, pabarstome druska ir pipirais, pilame citrinos sultis ir viską iki vientisos masės sumalam elektriniu smulkintuvu.
Jei trūksta, galima dar pilti citrinos sulčių. Lašišos masę pilame į dubenėlį. Viršų pabarstome smulkintu svogūnu, petražolėmis, kaparėliais bei aliejumi.
Paštetą uždengiame ir parą palaikome šaldytuve.
Patiekti kaip užkandį su skrudinta duona ar su agurko riekelėmis.
skonis
Atsiliepimai