Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Cukrus 3 šaukštai
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Sviestas 6 šaukštai
Pienas 0.25 stiklinės
Obuolių actas 1 šaukštelis
Obuoliai 5 vnt.
Razinos stiklinė
Cukrus stiklinė
Miltai 0.25 stiklinės
Cinamonas 1 šaukštelis
Romo esencija šlakelis
Cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įberkite kelis grūdelius druskos – viską maišykite tol, kol masė taps panaši į stambokus trupinius. Tada įmaišykite pieną ir actą – išminkykite tešlą ir suformuokite rutulį.

Tešlą padalinkite į dvi dalis – viena turėtų būti truputį didesnė. Stalo paviršių pabarstykite miltais. Didesniąją tešlos dalį iškočiokite taip, kad ji tilptų į maždaug 24 centimetrų skersmens kepimo formą ir dar liktų, iš ko suformuoti kraštelius.

Dideliame dubenyje sumaišykite obuolius, kriaušes ir karštu vandeniu prieš tai nuplikytas razinas. Supilkite miltus, cinamoną, muskatą ir gvazdikėlius, romo ekstraktą, vėl viską gerai išmaišykite. Tada į tešlos pagrindu jau išklotą kepimo formą sudėkite pyrago įdarą, tolygiai paskirstykite.

Iškočiokite likusią tešlą. Tada ją supjaustykite juostelėmis. Iš juostelių suformuokite pyrago viršutinį sluoksnį. Patepkite kiaušinio baltymu ir pabarstykite likusiu cukrumi. Pyragą reikia kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Šis pyragas puikiai tinka su vaniliniais ledais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai