Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų

Gaminimo eiga

1. Įkaitintoje didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Dėkite lašinių taukus ir kepkite dar 5 min. ant silpnos ugnies. Suberkite svogūną, kepkite dar 10 min., kol svogūnas suminkštės. Sudėkite grybus ir viską toliau maišydami virkite 5 min.

2. Tuomet suberkite ryžius į puodą verdančio vandens ir virkite ant vidutinės ugnies 2 min., kol jie taps skaidrūs. Į mišinį supilkite vyną ir leiskite jam šiek tiek pavirti. Tuomet supylę ketvirtadalį vištienos sultinio virkite dar 20 min., iki kol tekstūra pasidarys kreminė, primenanti pudingą.

3. Į išvirtus ryžius berkite vištienos gabaliukus, viską trumpai pašildykite. Dėkite parmezaną ir petražoles, tuomet uždenkite viską ir palikite 5 min., kad į ryžius įsigertų daugiau skysčio. Patiekalą galite pagardinti papildomai pridėdami parmezano.

Skanaus.

Patarimai

* Šis karališkasis ryžių patiekalas gali būti gaminamas ir be vištienos. Taip jis puikiai tiks vegetarams, kurie į savo maisto racioną nori įnešti daugiau įvairovės. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų.

Receptu dalijasi „Maxima“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai