Ingredientai

Sviestas 3 v. š.
Svogūnas (galite nedėti, jeigu nemėgstate) 1 vnt.
Česnakas 3 skiltelės
„Arborio“ ryžiai 250 ml
Tarkuotas parmezano sūris sauja
Tigrinės krevetės 250 g
Sviestas 1 v. š.
Česnakas 2 skiltelės
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Pirmiausiai į keptuvę dedame 2 v. š. sviesto. Kai jis išsilydo ir įkaista, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Beriame smulkintą česnaką, kepiname dar minutę. Suberiame ryžius, išmaišome, kepiname kelias minutes. Paskui pilame 1/2 stiklinės sultinio, išmaišome ir kaitiname tol, kol skysčio nelieka. Taip kartojame pildami po pusę stiklinės sultinio, kol sunaudojame visą. Svarbu žinoti tai, kad ruošiant rizotą negalima supilti viso sultinio iškart, tai reikia daryti palaipsniui. Gamindami tokiu būdu užtruksite maždaug 20 minučių.

2. Prie paruoštų ryžių dedame 1 v. š. sviesto ir tarkuotą parmezaną, išmaišome. Paragaujame ir pridedame pagal skonį druskos ir pipirų. Tuomet ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Sudedame krevetes, kepame 2-3 minutes. Pabarstome druska ir pipirais. Galiausiai keptas krevetes sumaišome su paruoštais ryžiais. Ir patiekiant pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Rizotas su krevetėmis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Rizotas su krevetėmis

Grikių pusryčiai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Grikių pusryčiai

Tofinienė
Lengvai paruošiamas
15 min.

Tofinienė

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“