Ingredientai

Sviestas 3 v. š.
Svogūnas (galite nedėti, jeigu nemėgstate) 1 vnt.
Česnakas 3 skiltelės
„Arborio“ ryžiai 250 ml
Tarkuotas parmezano sūris sauja
Tigrinės krevetės 250 g
Sviestas 1 v. š.
Česnakas 2 skiltelės
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Porcijos: 4
Vien ištarus žodį rizotas burnoje galima pajusti kreminio patiekalo skonį. Šįkart rekomemduojame jį gaminti su krevetėmis. Apsivalgymas toks rizotas – ne kitaip.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausiai į keptuvę dedame 2 v. š. sviesto. Kai jis išsilydo ir įkaista, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir kepiname kelias minutes. Beriame smulkintą česnaką, kepiname dar minutę. Suberiame ryžius, išmaišome, kepiname kelias minutes.

2. Paskui pilame 1/2 stiklinės sultinio, išmaišome ir kaitiname tol, kol skysčio nelieka. Taip kartojame pildami po pusę stiklinės sultinio, kol sunaudojame visą. Svarbu žinoti tai, kad ruošiant rizotą negalima supilti viso sultinio iškart, tai reikia daryti palaipsniui. Gamindami tokiu būdu užtruksite maždaug 20 minučių.

3. Prie paruoštų ryžių dedame 1 v. š. sviesto ir tarkuotą parmezaną, išmaišome. Paragaujame ir pridedame pagal skonį druskos ir pipirų.

4. Tuomet ruošiame krevetes: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame smulkintą česnaką ir pakaitiname minutę. Sudedame krevetes, kepame 2-3 minutes. Pabarstome druska ir pipirais. Galiausiai keptas krevetes sumaišome su paruoštais ryžiais. Ir patiekiant pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Skanaus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai