Ingredientai

Česnakai 1 skiltelė
Ryžiai (rizoto) 1.5 stiklinės
Baltas vynas 0.5 stiklinės
Sultinio milteliai 1 šaukštelis
Parmezano sūris 2 šaukštai
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Česnakai 2 skiltelės
Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
Druska žiupsnelis
Porcijos: 4
Rizotas su česnakų ir bazilikų padažu – greitai paruošiamas valgis. Tinka prie kepsnio, juo galima pagardinti sriubas arba valgyti kaip atskirą patiekalą.

Gaminimo eiga

1. Svogūnus ir česnaką smulkiai sukapokite ir maždaug 3 minutes pakaitinkite puode įpylę alyvuogių aliejaus.

2. Sudėkite ryžius ir kepkite dar 3–4 minutes.

3. Supilkite vandenį, įmeskite sultinio kubelį ir užvirkite.

4. Įpilkite baltojo vyno ir troškinkite ant mažos ugnies 15 minučių.

5. Kai pusė skysčio išgaruos, sudėkite česnakų ir bazilikų padažą, dar kelias minutes patroškinkite.

6. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, apibarstykite tarkuotu sūriu.

7. Padažą paruoškite taip: bazilikus sukapokite, česnaką susmulkinkite, sumaišykite visas sudedamąsias dalis.

Skanaus!
Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai