Ingredientai
Sviestas
175
g
Kakava
3
šaukštai
Cukrus
200
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Miltai
125
g
Rikotos sūris
400
g
Cukrus
100
g
Vanilinis cukrus
2
šaukštai
Grietinė
2
šaukštai
Kiaušiniai
1
vnt.
Džemas
pagal skonį
Porcijos: 8
Skanu, gaivu, spalvinga. Skaniausias sekančią dieną.
Gaminimo eiga
Išlydykite sviestą, įmaišykite kakavą ir cukrų, tada kiaušinius bei miltus. Supilkite į kepimo formą.
Išplakite rikotą, grietinę cukrų ir kiaušinį, galiausiai įdėkite krakmolą ir gerai išsukite. Pilkite pusę masės ant tešlos. Ant jos dėkite džemo kauburėlius ir vėl pilkite sūrio masę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45 min. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.
Naudojau juodųjų serbentų džemą. Jis nėra būtinas, bet tikrai labai tinka. Be abejo, tiks bet koks mėgstamas džemas ar uogienė. O ir be jų ricotos pyragas visada nuostabus.
Atsiliepimai