Ingredientai

Agurkai 1.5 kg
Česnakai 9 skiltelės
Krapai 4 saujos
Druska 3 šaukštai
Vanduo 6 puodeliai
Porcijos: 10
Rinkitės mažesnius agurkus.

Gaminimo eiga

1. Agurkus gerai nuplaukite, nupjaukite viršūnėles.

2. Krapus su stiebais supjaustykite kiek smulkiau.

3. Krienų šaknis gerai nuplaukite ir supjaustykite smulkiau.

4. Česnakus nulupkite, nuplaukite ir sutraiškykite peilio plokštuma.

5. Į sterilius stiklainius pridėkite agurkėlių taip, kad liktų ketvirtadalis laisvos vietos viršuje.

6. Berkite pipirų žirniukų, česnakų, sudėkite krapus ir krienus.

7. Virintame drungname vandenyje ištirpinkite druską ir tirpalu užpilkite agurkus.

8. Uždenkite švariu dangteliu. Parą palikite pastovėti kambario temperatūroje. Dėkite į šaldytuvą savaitei ir galėsite ragauti pirmuosius agurkus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai