Ingredientai
Palangos centre, greta bažnyčios duris šį sezoną atvėrusiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ birželį viešėjo blogerė, kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė. Viešnagės metu ji gamino įvairių desertų, o gaminimo procesą leido įamžinti ir DELFI fotografui. Savo skanėstams šviežius produktus R. Ničajienė rinkosi „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje, įsikūrusioje Lietuvos atostogų sostinėje – Palangoje.
Gaminimo eiga
Šį desertą pasigaminsite per 90 minučių, aušinti teks per naktį.
Kiaušinių baltymus išplakame elektriniu plaktuvu, kad susidarytų standžios putos, ir po truputį pildami cukrų plakame toliau. Kai supilame visą cukrų, dar plakame kelias minutes, kol baltymai pradeda blizgėti ir tampa labai standūs. Tada į baltymų masę supilame kukurūzų miltus, actą ir dar kartą gerai išplakame.
„Pavlovos“ desertas labai populiarus visame pasaulyje, jį galima pagaminti su įvairiomis uogomis bei vaisiais. Mano ruošimui „Pavlovos“ pyragaičiai yra kiek gaivesni bei ne tokie riebūs kaip tradiciniai, nes plaktą grietinėlę maišau su tirštu jogurtu ir skaninu tarkuotų citrinų žievele.
Tokius pyragaičius lengvai pagaminsite skaniai vasaros šventei, jiems skirtus morengus galite iškepti prieš keletą dienų, o laukdami svečių tik papuošite juos kremu ir apibarstysite kvapniomis žemuogėmis. Tai vienas geidžiamiausių vasaros desertų.
Atsiliepimai