Porcijos: 6


Palangos centre, greta bažnyčios duris šį sezoną atvėrusiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ birželį viešėjo blogerė, kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė. Viešnagės metu ji gamino įvairių desertų, o gaminimo procesą leido įamžinti ir DELFI fotografui. Savo skanėstams šviežius produktus R. Ničajienė rinkosi „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje, įsikūrusioje Lietuvos atostogų sostinėje – Palangoje.

Gaminimo eiga

Šį desertą pasigaminsite per 90 minučių, aušinti teks per naktį.

Kiaušinių baltymus išplakame elektriniu plaktuvu, kad susidarytų standžios putos, ir po truputį pildami cukrų plakame toliau. Kai supilame visą cukrų, dar plakame kelias minutes, kol baltymai pradeda blizgėti ir tampa labai standūs. Tada į baltymų masę supilame kukurūzų miltus, actą ir dar kartą gerai išplakame.

Orkaitę įkaitiname iki 120 laipsnių. Kepimo skardoje patiesiame kepimo popierių ir šaukštu iš paruoštos masės suformuojame šešis nedidelius baltymų pyragėlius su įdubimais viduje. Jie iškepa per 1,5 valandos. Iškepusius dar paliekame praaušti išjungtoje orkaitėje, kol visai atvėsta, geriausiai visai nakčiai.
Grietinėlę su paprastu vaniliniu cukrumi gerai išplakame, kad masė taptų standi. Išplaktą grietinėlę sumaišome su tirštu jogurtu ir šviežiai tarkuota citrinos žievele.
Ant morenginių pyragėlių uždedame po kelis šaukštus grietinėlės kremo ir gausiai apibarstome šviežiomis braškėmis.

„Pavlovos“ desertas labai populiarus visame pasaulyje, jį galima pagaminti su įvairiomis uogomis bei vaisiais. Mano ruošimui „Pavlovos“ pyragaičiai yra kiek gaivesni bei ne tokie riebūs kaip tradiciniai, nes plaktą grietinėlę maišau su tirštu jogurtu ir skaninu tarkuotų citrinų žievele.

Tokius pyragaičius lengvai pagaminsite skaniai vasaros šventei, jiems skirtus morengus galite iškepti prieš keletą dienų, o laukdami svečių tik papuošite juos kremu ir apibarstysite kvapniomis žemuogėmis. Tai vienas geidžiamiausių vasaros desertų.

Panašius „Pavlovos“ pyragaičius galima gaminti visą vasarą su vis kitomis, pagal sezoną besikeičiančiomis uogomis, pavyzdžiui, braškėmis, mėlynėmis, avietėmis, šilauogėmis“, – apie deserto gaminimo ypatybes pasakojo kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai