Palangos centre šį sezoną duris atvėrė naujutėlaitis viešbutis „Amberton Green Apartments“. Neilgai trukus po atidarymo į Lietuvos atostogų sostinėje įsikūrusią ramybės oazę atvyko ir kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė, blogerė Renata Ničajienė. Žinoma kulinarė viešbučio apartamentų virtuvėlėje gamino įvairių desertų – vienas jų – jogurto ir grietinėlės desertas su rabarbarais. Tiesa, R. Ničajienė produktus savo skanėstams įsigijo Palangos „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje.

Gaminimo eiga

Rabarbarus nulupame ir supjaustome nedideliais gabalėliais, kartu su puse cukraus kiekio suberiame į puodą, troškiname 10 minučių, kol jie suminkštėja ir patyžta, tada triname, kol susidarys vientisa masė.

Želatiną užmerkiame šviežiai išspaustose apelsino sultyse, o išbrinkusią ištirpiname vandens vonelėje.

Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi, plakant išmaišome jogurtą ir tirpintą želatiną.

Desertui skirtą formą išklojame maistine plėvele ir sluoksniuojant abi mases supilame iki formos viršaus. Ant viršaus tvarkingai surikiuojame biskvitinius sausainius. Desertą paliekame kelioms valandoms stingti šaldytuve.

Sustingusį desertą atsargiai sausainiais į apačią išverčiame ant lėkštės, nuimame nuo jo plėvelę ir papuošiame mėtų lapeliais.

„Tai želės tipo greitai paruošiamas desertas, kuris gaminamas su riebia grietinėle ir natūraliu jogurtu. Troškinti rabarbarai ir apelsinų sultys desertui suteikia saldžiarūgštį aromatą, o biskvitiniai sausainiai – tvirtą pagrindą ir panašumą į tortą.

Šį desertą mėgstu gaminti šiltomis pavasario dienomis, kai norisi ko nors gaivaus“, – patiekalo gamybos ypatumus atskleidė knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė ir tinklaraštininkė Renata Ničajienė.

Tiesa, panašų desertą rudens pradžioje galima pasigaminti ir su troškintomis slyvomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai